Servisna delavnica s polstoletno tradicijo

18. 09. 2014

Aktualno

Od leta 1966 skrbimo za vas

Predstavljamo vam prvi serijsko proizveden Volvo ÖV4, ki je zapustil tovarno v Lundbyju 14. aprila 1927. Avtomobil je bil zgrajen na lesenem okvirju, prekritem s pločevino. Barvna kombinacija je bila le temno modra, s črnimi 'krilci'. Ljubkovalno so ga klicali Jakob.

 


TEHNIČNE SPECIFIKACIJE
Model: ÖV4, 'Jakob'
Izvedba 'pick up': ÖV4 TV (Pick up)
Datum proizvodnje: 1927-1929
Proizvedena količina: 996
Tehnični podatki motorja:

- vrstni 4 valjni, z ventili ob strani

- 1.944 ccm

- 3 prestave naprej in 1 nazaj

- 28 'konjev' pri 2.000 obratih, 100 Nm

- največja hitrost: 90 km/h, priporočena hitrost: 60 km/h

- teža praznega vozila: 1.170 kg

 

 

Volvo produkcija,

 

'Tekoči trak' proizvodnje prvih avtomobilov Volvo, ÖV 4, foto: Pressens bild, povezava do fotografije in pogoji uporabe.

 

Okvir Volvo ÖV4, Jakob

Leseni okvir 'Jakob-a' v Volvo muzeju, foto: Svennex, povezava do fotografije in pogoji uporabe.

 

Še kratka TV predstavitev

 

  

Skupna pot Volva in AC Lekše

ACL Trnovo je družinsko podjetje, ki že več kot 48 let skrbi za ugled vozil VOLVO v Sloveniji!

Na kratko ACL, Avtocenter Lekše oz. AC Lekše se danes imenuje ACL Trnovo. Skupna pot Volva in Lekše-ta se je začela že davnega 1965 na Švedskem, ...

Leta 1984 smo postali prvi zasebni uradno pooblaščeni VOLVO servis in nato leta 1998 tudi uradno pooblaščeni VOLVO prodajalec.

Danes je zgodba malce drugačna saj so se pogoji sodelovanja s proizvajalcem osebnih vozil VOLVO spremenili in v 2015 nismo več uradni pooblaščeni VOLVO serviser in prodajalec vozil VOLVO.

Stranke niso s tem nič izgubile saj lahko z našimi dolgoletnimi izkušnjami pri servisiranju in prodaji vozil VOLVO, vgradnji originalnih Volvo rezervnih delov in uporabi najnovejše Volvo diagnostiko in z upoštevanjem VOLVO stnadardov še vedno popravljamo oz. vzdržujemo vaše vozilo VOLVO v garancijskem roku!

Glede na naše izkušnje in dolgoletno uspešno sodelovanje z blagovno znamko VOLVO lahko trdimo da smo pravi VOLVO SPECIALIST!

 

Smo popolna kombinajcija za vaše vozilo! Tudi zaradi polstoletnega kakovostnega sodelovanja s proizvajalcem vozil VOLVO zagotavljamo in uveljavljamo VOLVO filozofijo kvalitete, varnosti in varovanja narave v vsakdanjem življenju!